En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona ha publicat una sèrie de recomanacions de neteja si es treuen a passejar les mascotes durant l'estat d'alarma.

Recomanen netejar cara, cua i potes dels gossos quan es torna al domicili.

El col·legi insisteix que no hi ha cap evidència que les mascotes contagiïn el virus. Tot i això poden ser portadors passius de partícules del virus (a la pell, al nas...) si han estat en contacte amb persones infectades.

En tot cas, els veterinaris suggereixen l'ús de lleixiu a 1:50, alcohol 70:30 o aigua i sabó per rentar les potes, i productes habituals de la higiene animal per a la cara i la cua.

D'altra banda, des del departament de Salut recomanen si es tenen animals a casa, rentar-se les mans amb aigua i sabó després de tenir-hi contacte, i, sobretot, no tocar-se la boca, el nas o els ulls. També es rescomana que la mascota un cop surt a passejar, també respecti la distància de seguretat 1,5 metres amb altres persones.

Si es te coronavirus o es sospita que el podeu tenir i es conviu amb un animal, cal evitar el contacte i utilitzar mascareta. A l'animal no li'n poseu ja que pot ser perjudicial.

Si es demana que una altre persona es faci càrrec de l'animal, cal que eviti utilitzar els mateixos estris que hagin pogut estar amb contacte amb la persona infectada, com ara plats de menjar i beure, o corretges i collars.

Recorda que tenir coronavirus no és excusa per abandonar un animal de companyia.

 

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS