En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'escultura que s'ha trobat al riu Onyar. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Uns veïns de Girona han trobat aquest diumenge al migdia part d'una escultura que podria datar del Segle XVIII i que estava mig enterrada al riu Onyar.

Ha estat cap a la una del migdia quan els inquilins d'un pis del carrer Santa Clara han vist des de casa seva el que semblava el rostre d'una persona, a l'alçada del pont Eiffel. De seguida han trucat a l'Ajuntament per advertir de la troballa.

Fins a la zona s'hi han desplaçat l'arquitecte i l'arqueòloga municipal, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas i una dotació de la Policia Municipal de la ciutat. Els agents han baixat al riu i han tret la peça que representa la cara d'una dona i que, segons les primeres impressions dels experts, podria ser del Segle XVIII o fins i tot anterior.

Es dona la circumstància que la imatge de l'escultura només es podia veure amb claredat des de l'habitatge dels veïns que han advertit l'ajuntament, ja que en aquell moment el cabal del riu era baix. Ara, la peça es custodiarà fins que aquest dilluns s'entregui a l'equip de Cultura per tal que els experts n'estudiïn les característiques.

Vota el número 1

Pel 17 de juliol

COL·LABORADORS