Llagostera Ràdio on-line

Una tècnica del SEM. / Foto: Oriol Bosch (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat no ha registrat cap mort per coronavirus a tot l’estat espanyol per segon dia consecutiu i manté el total de defuncions en 27.127.

Segons les dades del ministeri, que continua validant les xifres per corregir les sèries històriques, hi ha hagut 34 decessos en els últims set dies, 9 dels quals a Catalunya i 6 a Castella i Lleó.

En relació al nombre de positius confirmats, Sanitat els xifra en 239.932, 304 més que ahir i en 137 els diagnosticats per la covid-19 el dia previ. D’aquests, 73 s’han produït a Madrid, 17 a Catalunya i 12 a Andalusia.

En els últims 7 dies, hi ha hagut 243 hospitalitzacions i 11 ingressos en Unitats de Cures Intensives a tot Espanya.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat admet problemes en la notificació de les dades de morts per coronavirus i diu que en els propers dies actualitzaran la xifra total que s’enfilarà “al voltant dels 28.000”.

Aquest dimarts, Sanitat n’ha comunicat 27.127 els mateixos que en els últims dos dies. Una dada que significaria que no s’hauria produït cap defunció durant dos dies consecutius però el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que hi ha una comunitat autònoma que ha tingut problemes per “carregar les dades” i que estan fent verificacions.

També ha admès que les dades estan generant problemes i que es possible que si les CCAA fan canvis després d’entregar-los les xifres a les 12 les migdia no les constin.

Això explicaria que algunes comunitats estiguin reportat morts que no consten al registre oficial. En aquest sentit, ha dit que ara la prioritat és la detecció precoç i identificar les cadenes de transmissió.