Llagostera Ràdio on-line

L'obra 'Visió' d'Enric Ansesa. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Bòlit, el Museu d'Art, la Casa de Cultura i el Museu d'Història de Girona mostraran la trajectòria professional d'Enric Ansesa en un projecte expositiu conjunt liderat pel comissari Antoni Álvarez de Arana.

La idea sorgeix de la mostra retrospectiva que es va presentar al centre de Can Framis de la Fundació Vila Casas de Barcelona durant aquest estiu.

Ara, desembarcarà a Girona amb l'objectiu d'aprofundir encara més en els 60 anys de trajectòria artística del gironí.

El Bòlit de Sant Nicolau de Girona estrena aquest divendres la primera de les quatre exposicions dedicades a l'artista gironí Enric Ansesa. Es tracta d'un projecte expositiu a partir del qual els visitants podran recórrer tota la trajectòria artística d'Ansesa. El Bòlit serà l'encarregat de mostrar la seva última creació.

'FETS/FACTS' és una obra que gira a l'entorn de les migracions, de la violència policial i també del control governamental que cada vegada és major gràcies a les noves tecnologies. Aquesta mostra és més actual que mai, sobretot en el context de la pandèmia. La mostra es podrà veure fins el 31 de gener de 2021.

A través d'aquesta primera exposició, el comissari Antoni Álvarez de Aranda vol introduir al visitant a l'obra d'Ansesa en un projecte inèdit que suma la participació de moltes administracions i entitats culturals. El recorregut per l'obra del gironí seguirà a partir del 5 de desembre al Museu d'Art de Girona amb la mostra 'Camins'.

En aquesta exposició es podrà veure les 48 obres més íntimes de l'artista, a partir de les quals els visitants podran entendre el seu procés creatiu. Les obres estaran acompanyades de diaris i objectes conceptuals. Aquesta segona exposició estarà disponible fins el 5 d'abril de 2021.

La tercera mostra s'estrenarà el 17 de desembre a la Casa de Cultura sota el títol 'Persistències'. En aquest cas hi haurà les obres de gran format del gironí, sense referències cronològiques. A través d'aquesta exposició es podrà veure la importància del negre en les seves obres i també un conjunt de temes que s'han anat mantenint com els elements motivadors de la seva obra.

Coincidint amb la seva inauguració, es publicarà el catàleg del fil expositiu. En ell, hi ha diverses visions i comentaris d'especialistes com ara Gloria Bosch, Lluïsa Faxedas o Quim Nadal. Aquests personatges intentaran situar l'obra d'Ansesa en el panorama cultural català i també en la vida de la ciutat. 'Persistents' es podrà veure a la Casa de Cultura fins el 20 de febrer.

L'última de les exposicions es farà al Museu d'Història de Girona a partir del 25 de gener. Portarà per títol 'Senyals' i pretén aprofundir en les aportacions de l'artista en el patrimoni gironí. Per això s'han buscat els rastres que han deixat les seves obres i accions a Girona. 'Senyals' estarà oberta al públic fins el 8 de març.

Antoni Álvarez de Arana és el comissari del projecte i l'ha dissenyat arran de l'exposició que ell mateix va comissariar al centre de Can Framis de la Fundació Vila Casas de Barcelona. La mostra, que s'ha pogut visitar durant aquest estiu, era la primera retrospectiva del gironí després de 60 anys de trajectòria artística.

Enric Ansesa (Girona, 1945) és un dels referents de l’art català contemporani. Amb una obra que el situa al marge de la majoria de companys de professió, aquest gironí de soca-rel va abraçar el negre i l’abstracció a mitjans dels anys setanta i no ha parat fins a convertir-los en senyal identitari del seu treball. Una trajectòria de més de cinc dècades al món de les arts que la producció en xarxa dels principals espais expositius de la nostra ciutat ha permès presentar de manera global.