En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Part del plànol de definició d’un tram de la línea del terme municipal entre Llagostera i Solius. / Foto: Arxiu Municipal de Llagostera

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Arxiu Municipal de Llagostera ha posat a disposició des del seu web un apartat per veure Llagostera des del cel a través de plànols i mapes històrics.

La mostra és una petita part de l’extens fons cartogràfic que es conserva a l’Arxiu i que es va digitalitzant.

Es poden consultar mapes del terme municipal de Llagostera dels anys 1879 i 1925, plànols del nucli urbà de 1925 i 1949 i fotografies aèries del 1975.

Pel que fa als plànols més antics, des de l’Arxiu Municipal de Llagostera expliquen que son de 1861 i corresponen a la part del terme que limità amb Solius i contenen topònims encara identificables.

Des de l’Arxiu Municipal destaquen un d’aquets plànols, en concret del 1879 i que és un dels documents més consultats a l’Arxiu, on es poden observar els límits de les peces de terra del terme. Dels 5 que formaven el conjunt, només se n’han conservat 4.

Aquesta cartografia que ara es pot consultar en línia, permet observar l’evolució del paisatge del municipi, les noves zones de creixement urbà, el traçat dels camins, els rius i rieres, les cases de pagès i les illes de cases del nucli urbà.

Cada un dels plànols i mapes s’acompanyen de diverses dades que descriuen el document original.

S'hi pot accedir des del web de l'Arxiu Municipal de Llagostera.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS