En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Foto de família de la presentació del 15è festival d'art independent Pepe Sales. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La poetessa, actriu, cantant i activista afroamericana Maya Angelou serà la protagonista del 15è festival d'art independent Pepe Sales de Girona.

El certamen se celebrarà a la ciutat del 22 de gener al 9 de febrer i, entre d'altres, el cartell inclou una exposició col·lectiva, concerts, conferències i un recital poètic.

L'objectiu d'aquesta edició és, precisament, donar veu a les persones afrocatalanes.

El vicealcalde i regidor de Cultura, Quim Ayats, ha volgut posar en relleu la tasca que fa l'associació La Penyora Cultura, artífex del festival, per "tirar endavant una programació pionera i fortament compromesa amb la lluita per la llibertat de les persones, i contra el racisme i les violències contra les dones".

Els seus impulsors també volen que la poetessa, cantant i activista serveixi per donar protagonisme a tots els afrocatalans que viuen a la demarcació, i reivindicar el seu paper.

Per això, a la presentació del festival, a més dels seus impulsors, Consol Ribas i Lluís Llamas, avui també hi han participat la tècnica del departament de Producció del certamen, Joyce Lavong; la professora, cantant, compositora i emprenedora de projectes culturals per a joves en risc d'exclusió, Diana Español Sala, i la politòloga, màster en Diplomàcia i Relacions Internacionals i ambaixadora del One Global Activist, Nahi Drammeh.

El 15è Pepe Sales començarà aquest dissabte al vespre al Centre Cultural La Mercè. S'hi inaugurarà l'exposició col·lectiva 'Dona negra', s'hi farà la performance 'Hermana, ya no', hi sonarà la percussió d'Afro Djembe, i hi haurà un recital poètic a càrrec de Dididayan i Melisa de Erausquin.

Diumenge, el Truffaut projectarà el documental 'And still I rise', dedicat a la vida d'Angelou. I l'endemà, a La Mercè, el professor de literatura i llengües romàniques Àngel Delgado pronunciarà la conferència 'Maya Angelou (descendent d’esclaus), activista pels drets civils i la paritat. La segregació racial'.

La gala del Pepe Sales tindrà lloc dimarts al vespre. La presentaran Dididayan i Aleix Cabarrocas, i s'hi interpretarà obra d'Angelou a través de diferents disciplines artístiques.

La programació també inclou un festival de curtmetratges inspirats en la dona negra, que coordina la periodista Ester Bertran, i un debat obert. Es titula 'Maya Angelou. Segregació i esclavitud. Canvi social. Els afrocatalans. Les migracions ara' i hi prendran part Montse Anguiano, Obam Micó, Amparo Parra i Abel Debritto.

"És fonamental el treball transversal entre agents culturals i equipaments de la ciutat, en aquest cas el Centre Cultural la Mercè i el Cinema Truffaut, per donar suport als artistes, associacions i entitats de la ciutat per, fomentar, així, propostes arriscades i de valor afegit com és el Festival Pepe Sales", ha assegurat el vicealcalde Quim Ayats.

Vota el número 1

Per l'1 de juliol

COL·LABORADORS