En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La família, que viu a Medinyà, també té una altra filla. Aquesta, més petita que les dues menors que haurien patit abusos (que tenen 8 i 13 anys i estudien primària).

Els pares de les nenes reben ajudes econòmiques per part de serveis socials.

El cas es va destapar a mitjans de la setmana passada. Va ser aleshores quan una familiar va explicar a l'escola que les nenes haurien estat víctimes d'abusos. Aquesta familiar també va dir que els agressors serien el pare i l'oncle de les menors.

A partir d'aquí, l'escola va decidir alertar els Mossos d'Esquadra. La direcció del centre va interposar denúncia a comissaria dimecres de la setmana passada. La policia va obrir una investigació i, en paral·lel, es va activar el protocol davant un possible cas d'abús sexual.

Les menors van ser apartades de la família i la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) les va protegir. Se les va traslladar a un centre de menors i, en paral·lel, se'ls van fer exploracions per certificar si havien patit abusos.

Divendres de la setmana passada, els Mossos van detenir el pare i l'oncle de les menors. Són dos homes de 38 i 59 anys, a qui s'acusa d'un delicte d'abusos sexuals.

Els dos arrestats van passar a disposició davant del Jutjat d'Instrucció Número 2 de Girona aquest cap de setmana. Atenent la petició de la fiscalia, van quedar en llibertat amb mesures cautelars en espera que avanci la investigació.

La magistrada, també partint d'allò que va sol·licitar el ministeri públic, ha ordenat que el pare i l'oncle no es puguin apropar a les menors ni tampoc comunicar-s'hi. A més, han de comparèixer periòdicament davant del jutjat.

Vota el número 1

Pel 26 d'abril

COL·LABORADORS