En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre' que impulsa el Govern per fomentar els hàbits lectors entre els més petits arrenca el 16 d'octubre i s'allargarà fins el 30 de novembre.

Els petits rebran a casa una targeta valorada en 13 euros que els convidarà a anar a la llibreria més propera per a bescanviar-la pel llibre infantil que més els agradi. Enguany s'han sumat a l'acció 487 llibreries de tot el territori.

Una de les novetats de la campanya d'aquest 2023, és que inclourà una Guia per als i les mestres. El document contindrà un recull d’accions per aprofitar pedagògicament el llibre adquirit pels infants. Per exemple, es proposarà als docents que informin de la campanya als escolars i les famílies, i els orientin en la tria de llibres.

També s’inclouran estratègies per motivar els nens i nenes i, un cop tinguin el llibre, vincular-lo a les activitats habituals a l’aula.

En aquesta nova edició, a més, s’ha renovat l’acord amb l’ONCE per adaptar la targeta al sistema braille de lectura i escriptura tàctil, de manera que els petits amb discapacitat visual també puguin adquirir el seu llibre.

L’any 2022, la campanya va arribar a 73.942 infants de 6 anys de tot Catalunya. Un total de 39.291, un 53%, va bescanviar la seva targeta per un llibre infantil. Aquest és el nombre més alt des de l'inici de la iniciativa, l'any 2016. L'any 2021 la xifra va ser d’un 50’8%.

També va créixer el nombre de llibreries que van sumar-se a la campanya. Es va passar de 457 el 2021 a 462 el 2022. En concret, 321 van ser de Barcelona; 57 de Girona; 45 de Tarragona i 34 de Lleida.

En conjunt, es van vendre més de 6.000 títols de 400 editorials. A banda, la principal llengua triada pels infants va ser el català, amb unes vendes que representen aproximadament un 72% dels llibres.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS