En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'edificació a la demarcació de Girona viu la millor situació des de la crisi del 2008, quan totes les promocions es van parar en sec per la crisi immobiliària i constructiva.

Segons informa el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el 2023 s’ha tancat amb 771.868 metres quadrats visats a la demarcació de Girona, que representa un 13% més que l’extensió que hi havia l’any anterior.

Així, la demarcació porta 3 anys seguits creixent en nombre de metres quadrats visats, l’única demarcació de tot Catalunya que manté un creixement sostingut. De fet, l’evolució de visats ha anat creixent de forma progressiva en l’última dècada a excepció del 2020, quan la pandèmia també va provocar una aturada en el sector.

Segons la mida dels projectes, les dades destaquen que 321.372 metres quadrats dels visats són per obres que s’ubiquen al llarg del litoral gironí (el Baix Empordà, l’Alt Empordà i la Selva) i la gran majoria són habitatges unifamiliars.

Aquest any, a més, a la demarcació s’han registrat 5 projectes de grans dimensions (superiors a 10.000 metres quadrats) a la demarcació. Es tracta de la ciutat esportiva del Girona F.C. a Vilablareix, un edifici d’habitatges plurifamiliars a Girona, un altre a Sant Antoni de Calonge, un hotel a Cadaqués i una nau industrial a Fornells de la Selva.

En aquest últim any s’han visat 2.480 habitatges de nova creació, que suposa un 47,97% més que l’any anterior. L’increment inclou obra nova i rehabilitació i és una xifra excepcional sobretot perquè les dues grans promocions de Girona i Sant Antoni de Calonge sumen gairebé 200 pisos nous. La única comarca amb un creixement negatiu de la demarcació és la Garrotxa, on el nombre d’habitatges visats ha caigut un 31,64%.

A escala municipal, Girona, Vilablareix, Palamós, Sant Antoni de Calonge, Banyoles són les que tenen més m2 d’obra nova, superant totes els 20.000 m2 visats. Tot i així, el llistat canvia si s’ordena en funció del nombre d’expedients visats amb Begur (57), Roses (40), L’Escala (36), Caldes de Malavella (32), Girona (31) i Castelló d’Empúries (31).

Pel que fa a la rehabilitació i reformes es recupera a la demarcació amb un creixement del 7,19% en comparació amb el 2022. Al llarg del 2023 s’han visat 240.713 metres quadrats. Malgrat tot, suposa només una tercera part de la superfície visada.

Des del COAC asseguren que aquestes xifres haurien de ser superiors per l’impacte de les subvencions dels fons Next Generation.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS