En directe: Top 25 - REPETICIÓ

 Llagostera Ràdio on-line

El nou planificador del Consorci de les Vies Verdes de Girona.

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El nou planificador de rutes del Consorci de les Vies Verdes de Girona permet visualitzar tota la xarxa que es pot fer a peu o en bicicleta a la demarcació i crear rutes a mida amb tota la informació i serveis.

L'eina es pot utilitzar a través del web www.viesverdes.cat i permet planificar i guardar camins, d'un dia o per etapes. El projecte s'emmarca en una subvenció dels fons Next Generation i ha suposat una inversió de 32.948,30€.

La xarxa de vies verdes ja compta amb més de 200 quilòmetres de rutes, a més de la Pirinexus i nombroses vies pedalables i rutes complementàries.

El projecte s’engloba en un apartat enfocat en la modernització i competitivitat del sector turístic, per la transformació del model turístic cap a la sostenibilitat. Una sèrie d’actuacions amb l’objectiu d’ampliar i millorar la xarxa ciclable de la província de Girona per promoure el cicloturisme, esponjar els fluxos turístics i potenciar el coneixement del territori i el seu patrimoni de forma sostenible.

En els darrers anys també han anat incrementant els serveis als usuaris: carregadors elèctrics, tòtems amb informació d’autoreparació, braços d’autofotos, etc. I han augmentat també els serveis turístics privats al voltant de les rutes.

El diputat i president delegat del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Quim Roca, ha explicat durant la presentació del projecte que van detectar la "necessitat d’ordenar totes aquestes informacions en un mateix espai, amb una eina que ofereix a l’usuari tot el que necessita per planificar la seva ruta personalitzada".

Per la seva banda, la gerent del Consorci, Àngel Planas, ha explicat el funcionament del planificador i ha dit que aquestes eines necessiten un sistema "complex" de gestió que permeti treballar amb molta informació per poder presentar-la de "forma fàcil i intuïtiva" a l'usuari.

Tècnicament, l’eina s’ha desenvolupat a partir d’un sistema de gestió de dades GIS per treballar amb dades geoespacials i crear un visor cartogràfic, que és amb el que l’usuari navega.

El planificador és autogestionable i permet que els tècnics del Consorci puguin actualitzar a cada moment les informacions, afegir rutes, serveis turístics, punts d’interès per a l’usuari, serveis als cicloturistes i notícies d’interès o alertes.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS