En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una treballadora de Girona + Neta neteja amb aigua a pressió les escales de la plaça de Santa Eugènia. / Foto: Ajuntament de Girona

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Ajuntament de Girona multarà l'empresa encarregada de prestar el servei de neteja, Girona+Neta, amb 16.160 euros per haver incomplert amb el que marca el contracte, especialment durant les festes de Nadal.

En concret, des del 22 de desembre del 2023 fins al 2 de gener del 2024 no es van fer 304 dels 1.398 serveis programats, un 22% dels que pertocaven.

Això inclou que no es van realitzar el 31% dels serveis de neteja viària (209 de 668), el 14% dels de recollida de residus (75 de 544) i un 11% dels serveis comuns (20 de 185).

Els dies on més serveis es van deixar de fer van ser el dia de Nadal on es van prestar el 61% dels previstos i el dia 1 on només es va arribar al 42% dels programats.

De fet, des de l'Ajuntament es va constatar que aquest incompliment va suposar un increment de l'acumulació de residus, tant a les illes de contenidors, com a les papereres i a la via pública en general.

Per tot plegat, el consistori portarà al ple del proper 11 de març la proposta per sancionar l’empresa amb 16.160,19 euros, el que suposa un 1,01% de la mitjana del preu mensual que l'Ajuntament paga per la neteja i recollida de residus a la ciutat.

Amb tot, des del consistori gironí reconeixen que estan "satisfets" de com s'està prestant el servei de neteja després de les festes de Nadal i es comprometen a seguir treballant per tal que es mantingui en aquestes condicions.

Vota el número 1

Pel 3 de maig

COL·LABORADORS